Priprava je zares enostavna. Zraven pa ponudite izbran kruh ali opečene kruhke.
Sestavine:
- tretjina skodelice namočenih indijskih oreščkov
- pol skodelice kuhane rjave ekološke leče
- pol skodelice suhih vloženih paradižnikov (dobro odcejenih)
- 1 manjša čebula
- 1 česen
- pol čajne žličke paprike v prahu
- 1 čajna žlička kaper
- 6 žlic olivnega olja
- peteršilj
- košček čilija/paprike redeče
- 2 manjši kisli kumarici
- mleta kumina
- poper in sol
Priprava:
Indijske oreščke namočimo v vodi. Če nimamo vloženih paradižnikov, lahko uporabimo suhe, ki jih prav tako namočimo v toplo vodo.
Lečo skuhamo. Nato narežemo čebulo, česen in kisli kumarici, peteršilj na grobo sesekljamo.
Ko je leča skuhana, jo odcedimo. Prav tako dobro odcedimo indijske oreščke ter paradižnike. Lahko jih tudi popivnamo s papirjem.
Vse skupaj vstavimo v blender/mešalnik, dodamo preostanek vseh sestavin in dobro zmeljemo.
Iz zakladnice receptov trgovinice Krajček v Kranju
Preberite še: Dobrodejne lastnosti špinače, ki jih morate poznati (+ slasten recept)
In preizkusite 8 slastnih receptov za zdrave beljakovinske prigrizke in sladice - za ljubitelje čokolade!
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?