Že sama smetanova omaka je pravi užitek.
Za 4 osebe potrebujete:
- 600 g telečjih ali svinjskih zrezkov
- 2 šalotki
- 500 g šampinjonov
- 3 žlice olja
- sol, poper
- 100 ml suhega belega vina
- 200 g smetane
- 1 žlico sesekljanega peteršilja
Priprava:
Zrezke oplaknite, jih osušite in zrežite na približno ½ centimetra široke trakove. Olupite šalotki in ju drobno sesekljajte. Šampinjone očistite in jih zrežite na rezine.
Meso 4 minute pecite na visoki temperaturi. V tem času ga večkrat obrnite. Začinite ga s soljo in poprom, vzemite iz ponve in postavite na toplo.
V ponvi nato segrejte preostalo olje. Na njem na visoki temperaturi popražite šalotke in gobe. Zalijte z vinom in pustite lahno vreti 3 minute. Prilijte smetano in vse skupaj pustite lahno vreti še 4 do 5 minut, da postane omaka kremna.
Nato jo začinite, vanjo znova dajte meso in omako še malce pokuhajte. Začinite jo s soljo in poprom ter po želji potresite še s peteršiljem. Zraven teknejo hrustljavo zapečeni rostiji.
Čas priprave: 40 minut.
Na osebo: približno 490 kcal, beljakovine: 35 g, maščobe: 36 g, ogljikovi hidrati: 4 g.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?