Smetanovo-jagodna tortaJagode se ljubko postavijo na ogled.Za približno 8 kosov potrebujete:• 3 jajca • 1 ščepec soli • 190 g sladkorja• 2 zavitka vaniljevega sladkorja• 110 g moke • 1 žličko pecilnega praška• 6 listov želatine • 3 rumenjake • 500 g jagod• 1 žličko nastrgane lupinice in 1 žlico soka 1 bio limone• 150 ml mleka • 350 g skute • 300 g smetanePriprava: Pečico segrejte na 175 stopinj (ventilatorsko na 155 stopinj). Ločite rumenjake od beljakov. Beljakom dodajte sladkor in 90 g sladkorja ter stepite trd sneg. Nato primešajte še 3 rumenjake. Posebej zmešajte 1 vanilin sladkor, moko in pecilni prašek. Presejte na jajčno zmes in mešanico počasi vmešajte. Testo prelijte v tortni model (premera 20 cm), obložen s papirjem za peko, in ga pecite približno 30 minut. Po koncu peke naj se malce ohladi, nato odstranite obod modla in počakajte, da se pečeno testo popolnoma ohladi na žičnati mreži.Namočite želatino. Nad vročo vodno kopeljo penasto stepite 3 rumenjake, 100 g sladkorja, 1 vaniljev sladkor, limonino lupinico in sok. Posebej zavrite mleko in ga vmešajte v maso. Mešajte, dokler zmes ni gosta in kremna. Skledo odstavite z vodne kopeli. Ožemite želatino in jo med mešanjem stopite v masi. Kremo precedite in jo mešajte, dokler se ne ohladi. Nato dodajte še skuto ter primešajte še čvrsto stepeno smetano.Jagode operite, jih očistite in osušite. Tortno dno vodoravno prepolovite. Okoli spodnjega dela namestite tortni obod. Prepolovite 10 do 12 velikih jagod in jih postavite po robu testa. Preostale jagode porazdelite po sredini. Po njih previdno razporedite skutno kremo. Lahno pokrijte z drugim delom testa in torto preko noči postavite v hladilnik. Po želji jo potresite še s sladkorjem v prahu.Čas priprave: 1 ura in 30 minut + hlajenje 8 ur.Na kos: približno 395 kcal, beljakovine: 14 g, maščobe: 17 g, ogljikovi hidrati: 44 g.