Jagodne tortice S kremo iz maskarponeja in limet.Za 12 kosov potrebujete:• 1 zavitek zamrznjenega listnatega testa (400 g)• 100 g suhega graha• 50 g sladkorja • 1 limeto• 1 noževo konico cimeta• 125 g maskarponeja• 150 g skute • 500 g jagod• 2 žlici medu • 30 g pistacijPriprava: Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj).Plasti testa razdelite na posamezne dele in jih odtajajte. Nato jih malce razvaljajte. Z njimi obložite namaščene modelčke za brioše ali pa vdolbinice modela za mafine. Na vsak kos položite kos papirja za peko in ga obtežite s suhim grahom. Testo pecite približno 15 minut. Po koncu peke ga vzemite iz pečice in odstranite grah in papir.Zmešajte 1 žličko sladkorja in cimet. Tortice vzemite iz modelčkov. Potresite jih s cimetovim sladkorjem in počakajte, da se ohladijo. Iztisnite sok limete in ga zmešajte z maskarponejem, skuto in preostalim sladkorjem.Operite jagode, jih očistite in zrežite na četrtine. Primešajte med. Pistacije sesekljajte. Maskarponejevo kremo porazdelite po pečenih torticah. Obložite z jagodami in potresite s pistacijami. Takoj postrezite.Čas priprave: 60 minut + hlajenje 1 ura.Na kos: približno 280 kcal, beljakovine: 4 g, maščobe: 18 g, ogljikovi hidrati: 21 g.