Kaj pravite na ribji golaž?
Za 4 osebe potrebujete:
- 2 olupljeni in sesekljani čebuli
- 1 strok česna, zrezan na rezine
- 200 g tankih rezin koromača
- 100 ml sončničnega olja
- 2 žlici sladke mlete paprike
- 1 žlico paradižnikove mezge
- 500 g koščkov ribjih filetov
- 500 ml belega vina
- 150 g paradižnika (kocke)
- morsko sol in sveže mleti poper
- 1 vejico timijana (drobno sesekljanega)
- 1 pest sesekljanega peteršilja
- ščepec limonine lupinice
Priprava:
1 V kozici z debelejšim dnom segrejte olje in na njem med mešanjem podušite čebulo, česen in koromač. Nato primešajte mleto papriko in paradižnikovo mezgo.
2 Dodajte koščke filetov. Previdno premešajte in prilijte vino. Kozico pokrijte, zmanjšajte temperaturo in pustite, da vse skupaj lahno vre nekaj minut.
3 Nato dodajte paradižnike in vse skupaj začinite s soljo in poprom. Golaž naj lahno vre, dokler se riba ne zmehča.
4 Dodajte timijan, peteršilj in limonino lupinico. Postrezite s kuhanim krompirjem.