V pikantni sirovi omaki.
Za 4 osebe potrebujete:
- 8 ribjih filetov brez kože (po 80 g, na primer morske plošče)
- 3 žlice limoninega soka
- sol, poper
- 2 srednje veliki bučki
- 1 čebulo
- 1 srednje veliko rdečo papriko
- 4 vejice timijana (ali 1 žličko posušenega)
- 200 ml juhe
- 300 g topljenega sira s paradižnikom in papriko
Priprava:
Ribje filete oplaknite, osušite in jih po dolgem prerežite na pol. Pokapljajte jih z limoninim sokom ter začinite s soljo in poprom. Pripravite zelenjavo. Eno bučko po dolgem naribajte na 8–16 zelo tankih rezin. Po 1–2 rezini položite na filete, zvijte in spnite z zobotrebci. Zvitke položite v namaščen pekač za narastke.
Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180). Preostalo bučko sesekljajte in jo razporedite okoli zvitkov. Timijan oplaknite, osušite in lističe potrgajte z vejic. Čebulo in papriko sesekljajte ter ju skupaj s timijanom dodajte juhi. Juho zavrite in kuhajte približno 2 minuti.
Vmešajte topljeni sir in omako po okusu še solite in poprajte. Zvitke prelijte s sirovo omako in jih v pečici pecite 20–25 minut. Po želji jih okrasite z vejicami timijana.
Čas priprave: približno 50 minut
Na osebo: približno: 300 kcal, beljakovine: 40 g, maščobe: 12 g, ogljikovi hidrati: 8 g
Novo na Metroplay: “Zdravstveno komuniciranje mora temeljiti na znanstvenih, preverljivih dejstvih!” | Mitja Vrdelja