Čudovita, slastna, hrustljava pečenka...
Za 8 oseb potrebujete:
- 800 g govejega rostbifa
- morsko sol, sveže mleti črni poper
- olje
- 150 g drobtin
- 1 drobno sesekljano čebulo
- 4 drobno sesekljane stroke česna
- 2 žlici gorčice
- 4 žlice stopljenega masla
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- 1 žlico sesekljanega origana
Priprava:
1 Očistite meso in ga zrežite na zrezke. Vsakega natrite s soljo in sveže mletim črnim poprom. V ponvi segrejte malo olja. Steake na visoki temperaturi z vsake strani pecite po 2 do 3 minute.
2 Pečico segrejte na 200 stopinj. Drobtine stresite v skledo. Dodajte čebulo, česen, gorčico, stopljeno maslo in sesekljana zelišča. Začinite s soljo in poprom ter dobro premešajte. Mešanico razporedite po zrezkih in jo malce zatisnite obnje. Zrezke nato položite v pekač in jih še 10 minut pecite v pečici, da se naredi lepa hrustljava skorjica.