Kavna krema, ki obogati okus rulade ...
Za 10 kosov potrebujete:
Za kremo:
- 50 ml smetane
- 5 žlic mlete kave
- 60 g trsnega sladkorja
Za rulado:
- 4 beljake
- 100 g sladkorja
- 100 b mletih mandljev
- 40 g škroba
- 250 g gozdnih sadežev
Priprava:
1 Smetano zavrite in jo prelijte po mleti kavi in sladkorju. Počakajte, da se ohladi, in nato vse skupaj dobro premešajte. Skledo pokrijte s folijo za živila in jo čez noč postavite v hladilnik.
2 Beljakom dodajte sladkor in jih stepajte toliko časa, dokler se sneg ne začne bleščati. Nežno vmešajte še mlete mandlje in škrob. Pekač obložite s papirjem za peko in po njem enakomerno razporedite beljakovo peno.
3 Približno 18 minut jo pecite v pečici, segreti na 170 stopinj. Po peki naj se hladi približno 6 minut. Kavno smetano precedite in smetano čvrsto stepite. Po testu razporedite dve tretjini kreme, testo zvijte in rulado premažite s preostalo kremo. Rulado za 2 uri postavite v hladilnik in jo postrezite s svežim sadjem.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?