Za ljubitelje orehov ... Kombinacija s hruškami že zveni odlično! Preverite, če je tak tudi okus.
Za 10 koščkov potrebujete:
Za testo:
- 5 jajc
- 140 g drobno mletega sladkorja
- 40 ml olja
- 120 g moke
- ščepec soli
- 2 žlici škroba
- 60 g drobno mletih orehov
- malo sladkorja v prahu
Za nadev:
- 3 hruške
- sok 1 limone
- 280 g masla
- 200 g slajenega kondenziranega mleka
- 30 g kakava v prahu
Za okrasitev:
- 20 g sesekljanih orehov
Priprava:
1 Ločite rumenjake od beljakov. Rumenjake penasto stepite s 4 žlicami drobno mletega sladkorja in 40 ml olja. Beljakom dodajte preostal sladkor in iz njih stepite trd sneg. Vmešajte ga v rumenjakovo peno. Moko presejte. Dodajte ji ščepec soli, škrob in orehe. Počasi vmešajte v jajčno mešanico.
2 Pekač obložite s papirjem za peko. Orehovo testo enakomerno razporedite po papirju in jo potresite s sladkorjem v prahu. Testo približno 20 do 25 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj, da lepo naraste. Po peki naj se ohladi.
3 V tem času olupite hruške in jim odstranite peščišče. Zrežite jih na kocke in jih nakapajte z limonovim sokom. Maslo nastrgajte v skledo in dodajte kondenzirano mleko in presejan kakav. Gladko stepite.
4 Biskvit prevrnite na kuhinjsko krpo in odstranite papir. Po biskvitu razporedite dve tretjini kreme in po njej razporedite hruške. Biskvit zvijte s pomočjo kuhinjske krpe. Rulado premažite s preostalo kremo in jo okrasite s sesekljanimi orehi. Za nekaj ur jo postavite v hladilnik, da se strdi. Pred serviranjem jo zrežite na rezine.