Rulada z orehi in hruškami

14. 9. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Rulada z orehi in hruškami (foto: Profimedia)
Profimedia

Za ljubitelje orehov ... Kombinacija s hruškami že zveni odlično! Preverite, če je tak tudi okus.

Za 10 koščkov potrebujete:

 Za testo: 

  • 5 jajc
  • 140 g drobno mletega sladkorja
  • 40 ml olja 
  • 120 g moke
  • ščepec soli 
  • 2 žlici škroba 
  • 60 g drobno mletih orehov
  • malo sladkorja v prahu

Za nadev:

  • 3 hruške
  • sok 1 limone
  • 280 g masla
  • 200 g slajenega kondenziranega mleka
  • 30 g kakava v prahu

Za okrasitev:

  • 20 g sesekljanih orehov

Priprava:

1 Ločite rumenjake od beljakov. Rumenjake penasto stepite s 4 žlicami drobno mletega sladkorja in 40 ml olja. Beljakom dodajte preostal sladkor in iz njih stepite trd sneg. Vmešajte ga v rumenjakovo peno. Moko presejte. Dodajte ji ščepec soli, škrob in orehe. Počasi vmešajte v jajčno mešanico.

2 Pekač obložite s papirjem za peko. Orehovo testo enakomerno razporedite po papirju in jo potresite s sladkorjem v prahu. Testo približno 20 do 25 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj, da lepo naraste. Po peki naj se ohladi.

3 V tem času olupite hruške in jim odstranite peščišče. Zrežite jih na kocke in jih nakapajte z limonovim sokom. Maslo nastrgajte v skledo in dodajte kondenzirano mleko in presejan kakav. Gladko stepite.

4 Biskvit prevrnite na kuhinjsko krpo in odstranite papir. Po biskvitu razporedite dve tretjini kreme in po njej razporedite hruške. Biskvit zvijte s pomočjo kuhinjske krpe. Rulado premažite s preostalo kremo in jo okrasite s sesekljanimi orehi. Za nekaj ur jo postavite v hladilnik, da se strdi. Pred serviranjem jo zrežite na rezine.

Novo na Metroplay: "Prehransko okolje, v katerem danes živimo, je zelo nenaklonjeno temu, da smo zdravi"