3 odlični recepti!
SADNI KRUH
Za 1 hlebček potrebujete:
• 30 g kvasa
• 300 ml posnetega mleka
• 90 g sladila v prahu
• 100 g suhih jabolk
• 100 g različnega suhega sadja
• 150 g orehov
• 400 g moke
• 30 g pšeničnega zdroba
• 1 žlico limonovega soka
• ½ žličke mletega cimeta
• 20 g masla
• maščobo za model
• 25 g mlečne čokolade
• 25 g temne čokolade
• suho sadje za okrasitev
Priprava:
Kvas zmešajte s 50 ml mlačnega mleka, dodajte 1 žličko sladila ter mešanico pustite 5 do 10 minut vzhajati na toplem.
Suho sadje dobro oplaknite, ga osušite in zrežite na drobne koščke. Orehe drobno sesekljajte. Moko zmešajte z zdrobom in ju presejte v skledo. Dodajte preostalo sladilo, suho sadje, orehe, limonov sok, cimet in kvašeno mešanico. Nato primešajte še preostalo mlačno mleko in mlačno stopljeno maslo.
Zgnetite mehko in voljno testo, ga pokrijte s kuhinjsko krpo in ga na toplem pustite vzhajati 1 uro. Testo nato ponovno pregnetite, ga dajte v namaščen pekač in ga pustite vzhajati še 30 minut.
Hlebček premažite z mlačno vodo in ga približno 30 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Po koncu peke naj se ohladi v modlu, nato pa ga prevrnite ven.
Nad vročo vodno kopeljo ločeno stopite obe čokoladi in z njima okrasite hlebec. Potresite s sadjem, počakajte, da se čokolada strdi, ter kruh nato zrežite na rezine.