Krepka različica s papriko
Za 4 osebe potrebujete
- 1 rdečo papriko
- 100 g korenja
- 2 stroka česna
- 3 čebule
- 600 g govejega mesa za golaž (koščke)
- 4 žlice olja
- 2 žlici paradižnikove mezge
- 1–2 žlici sladkorja
- 2 žlički posušenega majarona
- 100 ml suhega rdečega vina
- 300 g kislega zelja
- sol, poper
- 1 žlico sladke mlete paprike
- 1,2 l juhe
- 400 g krompirja, ki se ne razkuha
- 100 g kisle smetane
- 1 žličko mlete kumine
Priprava
Očistite in pripravite zelenjavo. Papriko, korenje, česen in čebulo zrežite na večje kocke. Meso popecite na 2 žlicah olja in ga nato vzemite iz posode. Na olju, ki je ostalo, popražite čebulo in česen. Nato v posodo stresite še papriko, korenje, meso, paradižnikovo mezgo, sladkor in majaron in vse skupaj pecite še približno 5 minut.
Zalijte z vinom in ga malce pokuhajte. Kislo zelje odcedite, ga dodajte ostalim sestavinam in ga začinite. Prilijte juho in segedin približno 90 minut kuhajte v pokriti posodi. Krompir olupite in ga zrežite na kocke. Skupaj s kislo smetano in kumino ga primešajte segedinu. Vse skupaj naj lahno vre še naslednjih 20–30 minut, segedin pa še enkrat začinite.
Čas priprave: približno 2 uri in 30 minut.
Na osebo: približno 490 kcal, beljakovine: 36 g, maščobe: 26 g, ogljikovi hidrati: 24 g.