Majhni, prefinjeni vrhunci, ki jih postrežete ob kavi – in tako lahkooo jih je pričarati!
Za približno 16 kosov potrebujete
Za dno
- 100 g masla
- 2 žlici tekočega medu
- 200 g polnozrnatih piškotov
- 1 žlico mletega cimeta
Za kremo
- 6 listov želatine
- po 100 g jagodne, malinove in borovničeve kaše
- 620 g polnomastnega svežega sira
- 185 g drobno mletega sladkorja
- 210 g kisle smetane
- 640 g smetane
Priprava
Šestnajst desertnih obročev (premera 5 cm) obložite s pergamentnim papirjem. V posodi segrejte maslo in med. Piškote zdrobite in jih primešajte skupaj s cimetom. V desertne obročke previdno zatisnite piškotno zmes in jo postavite na hladno.
Želatino namočite v hladni vodi. Sadne kaše segrejte posebej. Po dva lista želatine dobro ožemite, ju stopite v topli sadni kaši in počakajte, da se ohladi.
Sveži sir zmešajte s sladkorjem in kislo smetano. Stepajte tako dolgo, da se začnejo tvoriti konice. Zmes razdelite na tri dele in vsakemu primešajte kašo iz jagodičja. Smetano čvrsto stepite in jo v vsako jagodičje vmešajte tretjino.
Jagodno, malinovo in borovničevo kremo previdno nanesite v obročke, pogladite in tortice za najmanj 4 ure postavite v hladilnik. Po želji jih na koncu okrasite s svežim sadjem.
Čas priprave: približno 50 minut + hlajenje 4 ure.
Na kos: približno 440 kcal, beljakovine: 8 g, maščobe: 35 g, ogljikovi hidrati: 24 g.
Novo na Metroplay: Zakaj duhovni učitelji pogosto padejo na preizkušnjah MOČI, DENARJA in SPOLNOSTI | Romana Strašek