Okusna sladica z medom!
Za 6 – 8 kosov potrebujete:
Za testo:
- 200 g skute
- 160 g medu
- 4 žlice sončničnega olja
- 2 jajci
- 2 vaniljeva sladkorja
- 440 g moke
- 1 zavitek pecilnega praška
Za nadev:
- 160 g ovsenih kosmičev
- 80 g masla
- 180 g lešnikov
- 70 g medu
- 800 g sliv
Priprava:
1 Skuti primešajte med, olje, jajci in vaniljev sladkor. Dodajte presejano moko s pecilnim praškom. Zgnetite mehko in voljno testo in ga pustite počivati 30 minut.
2 Ovsene kosmiče in 2/3 lešnikov popražite na stopljenem maslu. Počakajte, da se mešanica ohladi, nato pa primešajte med.
3 Testo razvaljajte 5 mm debelo in ga zrežite na rezine, ki naj bodo široke toliko kot modelčki. Testo zatisnite ob dno in stranice modelčkov. Po testu razporedite malce lešnikovega nadeva.
4 Očistite slive, jih prepolovite in odstranite koščice. Sadje zrežite na majhne koščke in jih razporedite po lešnikovem nadevu. Tortice 20 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Po peki naj se malce ohladijo v modelčkih, nato pa jih prevrnite ven.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: Tilen Artač o tem, zakaj je bilo težko imitirati Roberta Goloba in kako v resnici nastane vrhunska imitacija