Malce drugačen, a okusen golaž!
Za 4 osebe potrebujete:
- 200 g sojinega mesa (kocke)
- 1 žlico začimb za žar
- 1 žličko soli
- 2 žlici olja
- 1 čebulo
- 200 g gob
- 4 poprova zrna
- 2 pimentova zrna
- 1 lovorjev list
- mleto papriko
- posušen majaron in timijan
- mleto kumino
- 1–2 žlici moke
- sesekljano rdečo papriko za okrasitev
Priprava:
1 Sojine kocke stresite v skledo, prilijte pol količine vode, dodajte začimbe za žar in sol ter vse skupaj premešajte. Pustite stati 2 uri.
2 Olupljeno čebulo sesekljajte. V večji kozici segrejte olje, na njem popražite čebulo, nato dodajte sojino meso z juho in prilijte še 100 ml vode.
3 Nato primešajte poprova in pimentova zrna, papriko, majaron, timijan in kumino. Malce solite, pokrijte s pokrovko in pustite, da jed na nizki temperaturi lahno vre 15 minut.
4 Med tem očistite gobe, jih zrežite na majhne kocke in jih dodajte sojinemu mesu. Dušite še 15 minut. Jed nato zgostite z moko, ki ste jo umešali v majhno količino hladne vode. Malce še povrite. Golaž postrezite s kruhovimi cmoki in ga potresite s peteršiljem.
Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem