Čokoladni omaki se je (skoraj) nemogoče upreti!
Za 4 osebe potrebujete:
- 200 ml vode
- 90 ml olja + 400 ml olja za cvrenje
- ščepec soli
- 160 g gladke moke
- 4 jajca
- 6 žlic sladkorj
- 1 žlico mletega cimeta
- 250 g temne čokolade
Priprava:
1 V kozici z debelejšim dnom zavrite vodo in 90 ml olja. Dodajte sol in moko. Mešajte toliko časa, da se začne testo lepiti od dna kozice. Nato kozico odstavite in testo mešajte, dokler se ne ohladi. Drugo za drugim primešajte še jajca. Testo nato dajte v vrečko za dresiranje z nazobčanim nastavkom.
2 V ponvi na srednjo temperaturo segrejte preostanek olja. Nanj nabrizgajte trakove testa in jih zlato ocvrite.
3 Churrose odcedite na papirnati brisači in jih nato povaljajte v cimetovem sladkorju. Čokolado stopite nad vročo vodno kopeljo in jo še vročo postrezite s churrosi.