Špinačne palačinke? Zakaj pa ne ...
Za 4 osebe potrebujete:
Za palačinke:
- 40 g špinačnih listov (oplaknjenih in odcejenih)
- 300 ml mleka
- 100 g moke
- ščepec soli
- 1 žlico olja + olje za cvrenje
- 2 jajci
Za nadev:
- 600 g fileja piščančjih prsi
- sol, sveže mleti črni poper
- 80 g feta sira
- 60 g posušenih paradižnikov
- 80 g šampinjonov
- 1 rdečo čebulo
- 3 žlice olja
- 6 vejic peteršilja
- 20 g mlade špinače
Priprava:
Špinačne liste dajte v blender. Dodajte malce mleka in jih gladko ukašite.
Moko presejte v skledo. Dodajte ščepec soli, 1 žlico olja, jajci in mleko. Vse skupaj dobro premešajte. Gladki zmesi primešajte še špinačni pire.
Mešanico pustite stati nekaj minut, nato pa iz nje v naoljeni ponvi specite palačinke.
Pripravite nadev:
Očiščeno meso zrežite na koščke in jih stresite v skledo. Začinite jih s soljo in poprom.
Paradižnike zrežite na majhne koščke, očiščene gobe pa na rezine. Olupljeno rdečo čebulo drobno sesekljajte.
V ponvi segrejte olje in na njem popecite koščke mesa. Dodajte čebulo in gobe. Dušite še nekaj minut, da se piščanec dobro popeče.
Primešajte paradižnike, špinačne liste in sesekljan peteršilj. Začinite in kuhajte še nekaj minut. Nato ponev odstavite in dodajte feto. Ponev malce potresite.
Z mešanico nadevajte palačinke in jih postrezite.
Preverite še:
- Recept za sladkosnede: Sadne sladice, ki se jim ne bo mogel nihče upreti
- In 3 slastni poletni recepti z bučkami
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?