Sezona žara odprta!
Za 4 osebe potrebujete:
- 4 svinjske kotlete (po 200 g)
- 2 žlički začimb za žar
- 4 majhne bio pomaranče
- 4 vejice rožmarina
- 4 vejice timijana
- 100 g rezin pršuta
- olivno olje
Priprava:
1 Očistite meso, ga oplaknite in otrite. Potresite ga z začimbami in sokom 1 pomaranče.
2 Oplaknite rožmarin in timijan ter zelišča otresite do suhega. Nato naredite 4 majhne šopke in jih položite na meso.
3 Kotlete z zelišči zavijte v pršut in jih položite na srednje vroč žar.
4 Z obeh strani jih pecite približno 15 minut, med peko jih večkrat premažite z olivnim oljem. Oplaknite preostale pomaranče, jih otrite do suhega in jih zrežite na rezine. Z obeh strani jih malce popecite na žaru in jih ponudite k mesu.
Novo na Metroplay: "Izzivov ne bomo mogli uspešno razreševati, če bomo čakali na tretje življenjsko obdobje"