Odlična ideja za hranljiv obrok...
Za 4 osebe potrebujete:
- 4 svinjske kotlete
- sol, sveže mleti črni poper
- 300 g buče hokaido
- 2 rdeči čebuli
- 1 rdečo papriko
- 200 g zamrznjenega stročjega fižola
- 3 žlice olja
- 2 vejici rožmarina
Priprava:
1 Kotlete ob robovih malce zarežite, da se med peko ne bodo zvijali. Z obeh strani jih začinite s soljo in poprom.
2 Buči odstranite semena in jo zrežite na koščke. Olupljeni čebuli prepolovite, ju zrežite na tanke rezine, oprano papriko pa zrežite na trakove. Stročji fižol odtajajte in ga 3 minute pustite vreti v slani vodi.
3 V ponvi segrejte olje in na njem z obeh strani popecite meso. Nato ga dajte v pekač in ga za 10 minut postavite v pečico, segreto na 170 stopinj.
4 V ponev vlijte preostalo olje, ga segrejte in na njem najprej popecite koščke buče. Začinite jih s soljo, dodajte iglice rožmarina in jih pražite nekaj minut. Nato dodajte še papriko in čebulo in na koncu še fižol. Segrevajte nekaj minut. Začinite s soljo in postrezite h kotletom.
Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem