Naj zadiši po začinjenem krompirju ...
Za 4 osebe potrebujete:
- 2 čebuli
- 4 stroke česna
- 600 g svinjskih kotletov (brez kosti)
- sol, sveže mlet poper
- 2–3 žlice olja
- 400 ml juhe
- posušen timijan
- 10 majhnih krompirjev
Priprava:
1 Olupite čebulo in česen ter oboje drobno sesekljajte. Meso oplaknite, ga osušite, lahno potolcite in začinite s soljo in poprom.
2 V globoki teflonski ponvi (ali loncu na pritisk) segrejte olje in na njem z obeh strani popecite meso. Nato ga vzemite ven in na maščobi popražite čebulo in česen. Prilijte juho, v ponev znova dajte tudi meso ter vse skupaj začinite s timijanom.
3 Ponev pokrijte (lonec na pritisk nastavite na 2. stopnjo), vse skupaj dušite nekaj minut, nato zmanjšajte temperaturo (če jed kuhate v loncu na pritisk), ponev rahlo odkrijte in meso dušite 15 do 20 minut.
4 V tem času olupite krompir, ga zrežite na četrtine in jih dodajte mesu. Lahno ga začinite in lonec na pritisk ponovno zaprite (ponev delno pokrijte). V loncu na pritisk vse skupaj kuhajte še 5 minut, v ponvi pa 15 do 20 minut.
Foto: Profimedia