Nežni in aromatični svinski zrezki z dodatkom peteršiljeve omake ... mmmm, sanje vsakega mesojedca
Za 4 osebe potrebujete
- 2 šopka peteršilja
- 4 žlice kaper
- 1 šalotko
- 3 žlice limonovega soka
- 2 žlički zrnate gorčice
- sol
- poper
- 1 žličko sladkorja
- 8 žlic oljčnega olja
- 4 svinjske steake (hrbet, po 180 g)
- solni cvet ali grobo morsko sol
Priprava
Peteršilj oplaknite, ga otresite do suhega, potrgajte lističe in jih drobno sesekljajte. Sesekljajte tudi kapre. Olupljeno šalotko zrežite na drobne kocke. Zmešajte limonov sok, 3 do 4 žlice vode, gorčico, sol, poper in sladkor. Primešajte še 6 žlic oljčnega olja ter tudi peteršilj, kapre in šalotko. Salso začinite s soljo, poprom in malce sladkorja ter jo postavite v hladilnik.
V ponvi segrejte preostalo olje. Zrezke popivnajte in jih na srednji do visoki temperaturi z vsake strani pecite 5 do 7 minut. Začinite z malce solnega sveta in poprom.
Ponev z mesom odstavite in ga pustite tako počivati nekaj minut. Svinjske steake postrezite s peteršiljevo salso. Zraven zelo tekne hrustljava francoska štruca.
Čas priprave: približno 40 minut.
Na osebo: približno 530 kcal, beljakovine: 40 g, maščobe: 36 g, ogljikovi hidrati: 12 g.
Novo na Metroplay: Pižama in strokovnjakinja za prehrano Lana Trampuš razbijata mite o proteinih | Več vem, bolje jem