Imate doma nekaj ekstra zrelih banan? Porabite jih za pripravo tega slastnega bananinega kruha.
Tradicionalni recepti za bananin kruh navadno vsebujejo veliko sladkorja. Ta pravzaprav naredi to priljubljeno sladico puhasto in – seveda – sladko. Na srečo obstaja preprost način, kako v okusu in teksturi uživati tudi, če se tokrat sladkorju izognete. Za piko na i pa bodo teksturo obogatili hrustljavi orehi.
Tu je preprost recept za bananin kruh brez sladkorja, ki bo potešil željo po sladkem in ne bo negativno vplival na vaše zdravje.
Sestavine:
- 3 zrele banane (pretlačite)
- 3 jajca
- 1/3 skodelice kokosovega olja
- ½ skodelice mandljeve moke
- ½ skodelice ovsene moke
- 1 čajna žlička sode bikarbone
- 1 čajna žlička vaniljevega ekstrakta
- ½ čajne žličke cimeta
- ščep soli
- Orehi (ali drugi oreščki po vaši želji)
Priprava:
Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija in pripravite pekač za kruh.
V skledi zmešajte pretlačene banane, jajca, kokosovo olje in vaniljev ekstrakt.
Dodajte mandljevo in ovseno moko, sodo bikarbono, cimet in sol ter dobro premešajte, da se sestavine združijo.
Na koncu vmešajte še orehe (ali druge oreščke).
Pecite približno 45-50 minut.
Preden kruh narežete, pustite, da se ohladi v pekaču.