Okusi Tajske na vašem krožniku!
Za 4 osebe potrebujete:
- 4 piščančja stegna s kožo in brez kosti
- olje
- 2 žlici rdeče kari paste
- 500 ml kokosovega mleka
- 100 ml perutninske juhe
- 2 stebli limonske trave
- 2 papriki
- 4 večje šampinjone
- 1 manjši por
- 12 češnjevih paradižnikov
- 1 limeto
- ribjo omako
- koriandrove lističe
Priprava:
1 Piščanca zrežite na kocke in jih popecite na olju. Dodajte kari pasto in meso pražite še 1 minuto.
2 Prilijte kokosovo mleko in juho. Dodajte strti stebli limonske trave, koščke paprik, šampinjonov in pora. Nato primešajte še prepolovljene paradižnike in vse skupaj pustite lahno vreti 10 do 15 minut.
3 Odstranite limonsko travo. Omako začinite z limetinim sokom in ribjo omako. Okrasite s koriandrovimi listi in postrezite z rižem.