Ste vedeli, da tega živila ni priporočljivo dajati v mikrovalovno pečico?
Mikrovalovna pečica je lahko precej priročna in praktična za uporabo. Z njeno pomočjo lahko enostavno pogrejemo ali odtalimo številne jedi ter si tako poenostavimo kuhanje.
Vseeno pa vsa živila niso primerna za mikrovalovko.
Popolnoma v redu je, če v mikrovalovno damo običajno papriko, drugačno pravilo pa velja za čili.
Med pogrevanjem čilija v mikrovalovni pečici, se bodo v zrak sproščal kapsaicin - molekula, ki je odgovorna za pikantnost.
Vaša mikrovalovka se bo na ta način hitro spremenila v naravni solzilec, vi pa boste ob odprtju pečice to občutili na očeh in dihalih. V nekaterih primerih je to lahko samo neprijetno, včasih pa lahko povzroči tudi resnejše težave.
Zato je najbolje, da se čiliju v mikrovalovni pečici enostavno izognete. Uporabljajte ga v drugih kulinaričnih podvigih in tako zavarujte svoje oči in dihala.
Vir: n1info.hr
Morda bi vas zanimalo tudi:
Razbijanje mitov o prehrani z Jernejem Ogrinom
V novi epizodi Aktivni podkasta je z nami Jernej Ogrin, mag. inž. prehrane, ki nam je zaupal, katere napake ljudje počnejo pri hujšanju in kako v svojo prehrano vpeljati spremembe, ki bodo prinesle dolgoročne rezultate.
Obenem pa smo skupaj razbili številne prehranske mite:
- Je res, da zvečer ne smemo jesti sadja?
- Je mikrovalovna pečica nevarna?
- Je zajtrk res najpomembnejši obrok dneva?
- Na kaj moramo biti pozorni, če hrano pripravljamo vnaprej?
- So mlečni izdelki z manj maščobami v resnici še bolj škodljivi, od tistih običajnih?
Oglejte si epizodo: