Jesen je pisana, lepa in - v znamenju buč!
Buče so okusne, lahko se jih kombinira z drugimi živili. Tokrat vam predstavljamo recept za okusne testenine z govejim ragujem in bučo.
Za 4 osebe potrebujete:
- 600 g hokaido buče
- 1 čebulo
- 1 strok česna
- 750 g paradižnika
- sol, poper
- 300 g roastbeefa
- 2 žlici olja
- 150 ml belega vina
- kari
- 1 žličko posušenega timijana
- 1 ščepec sladkorja
- 400 g testenin
- 50 g naribanega parmezana
Priprava
Bučo operite, jo prepolovite, odstranite semena in jo zrežite na majhne kocke. Olupite česen in čebulo ter oboje sesekljajte. Paradižnike zarežite, jih za 10–15 sekund potopite v vrelo vodo, oblijte s hladno in olupite. Nato jih zrežite na majhne koščke. Meso oplaknite, ga otrite do suhega in zrežite na majhne koščke.
V večji posodi segrejte olje, na njem med obračanjem popecite meso in ga nato vzemite iz ponve. Na maščobo stresite čebulo in česen ter ju stekleno popražite. Prilijte vino. Dodajte še bučo in vse skupaj začinite s soljo, poprom, karijem, timijanom in sladkorjem. Pustite, da zelenjava lahno vre približno 10 minut. Nato spet dodajte meso in vse skupaj kuhajte še 5 minut. Ragu še enkrat začinite s soljo, poprom in karijem.
Testenine skuhajte al dente v večji količini vrele slane vode. Nato jih dobro odcedite in zmešajte z ragujem. Potresite z naribanim parmezanom.
Čas priprave: približno 55 minut.