Res je okusna!
Za 12 kosov potrebujete:
Za testo:
- 170 g moke
- sol
- 2 rumenjaka
- 115 g masla
- 55 g sladkorja v prahu
Za kremo:
- 250 g kisle smetane
- 80 g sladkorja
- 1 zavitek praška za vaniljev puding
- 250 ml pinjenca
- 8 rumenjakov
- 1/2 bio limone
- nekaj kapljic vaniljeve esence
- ščepec soli
- 120 g malin
- 100 g robid
Priprava:
1 Moko presejte v skledo, dodajte rumenjaka, sol, kocke masla in sladkor ter zgnetite mehko in voljno testo. Zavijte ga v folijo za živila in ga za 30 minut postavite v hladilnik.
2 Testo okroglo razvaljajte na pomokani delovni površini v malce večjem obsegu, kot je model. S testom obložite lahno namaščen model, oblikujte rob in ga dobro zatisnite s prsti. Testo na več mestih prebodite z vilicami in ga za 30 minut postavite v hladilnik. Nato ga pri 180 stopinjah pecite toliko časa, da se obarva rožnato.
3 Kisli smetani primešajte sladkor, prašek za puding in pinjenec. Dodajte rumenjake, limonov sok in lupinico, vaniljevo esenco in ščepec soli. Kremo prelijte po delno ohlajenem testu, jo obložite s sadjem in pito 30 do 40 minut pecite pri 160 stopinjah. Čez noč jo postavite v hladilnik.
Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem