Okusi po Mehiki na domačem krožniku!
Za 4 osebe potrebujete:
- 180 g kisle smetane
- 2 žlici sesekljanih zelišč (bazilika, peteršilj, vodna kreša)
- 4 pšenične tortilje
Za nadev:
- 300 g puranjega fileja
- sol, sveže mleti poper
- 80 g slanine
- 3 žlice olja
- 1 rdečo papriko
- 1 rumeno papriko
- 1 rdečo čebulo
- 2 čilija
- 2 paradižnika
- 100 g koruze (iz pločevinke)
- 200 g nastrganega edamca
Priprava:
1 Kisli smetani primešajte sesekljana zelišča. Oplaknite meso in ga zrežite na majhne kocke. Začinite jih s soljo in poprom, slanino zrežite na trakove.
2 V ponvi segrejte olje in na njem popražite slanino. Nato dodajte meso in ga tudi malo popražite.
3 Očistite papriki in ju zrežite na majhne kocke. Olupljeno čebulo zrežite na obročke. Čilija drobno sesekljajte, paradižnika pa zrežite na majhne kocke. Vse skupaj dodajte mesu, primešajte še koruzo in sestavine malce podušite. Ponev nato odstavite, počakajte, da se vse skupaj malce ohladi, nato pa primešajte nastrgan sir.
4 Tortilje popecite v teflonski ponvi in jih napolnite s pripravljeno mešanico. Postrezite z zeliščno kremo.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: Pižama in strokovnjakinja za prehrano Lana Trampuš razbijata mite o proteinih | Več vem, bolje jem