Pecivo, ki očara z okusom in videzom.
Za 12 kosov potrebujete:
Za kakavovo testo:
- 300 g moke
- 100 g drobno mletega sladkorja
- 40 g kakava
- 1/2 zavitka pecilnega praška
- 150 g masla
- 2 jajci
Za kremo:
- 1 kg pasirane skute
- nastrgano lupinico 1 limone
- 1 zavitek praška za vaniljev puding
- 80 g rozin (namočenih v rumu)
- 200 ml smetane
- 3 jajca
- 200 g drobno mletega sladkorja
Za svetlo testo:
- 3 jajca
- 150 g drobno mletega sladkorja
- 200 g moke
- 1 žlico pecilnega praška
- 100 ml olja
- sladkor v prahu
Priprava:
1 Zmešajte moko, sladkor, kakav in pecilni prašek. Dodajte kocke zmehčanega masla, jajca in 5 žlic hladne vode. Zgnetite trdno testo in ga z valjarjem oblikujte v velikost pravokotnega modla. Dajte ga v namaščen model in ga za 30 minut postavite v hladilnik.
2 Ločite beljake od rumenjakov. Skuti primešajte limonino lupinico, prašek za puding, rozine, smetano, rumenjake in sladkor. Primešajte še sneg beljakov. Skutno mešanico razporedite po testu.
3 Ločite beljake od rumenjakov. Rumenjake penasto stepite s sladkorjem in 5 žlicami vode. Primešajte še sneg beljakov, moko s pecilnim praškom in olje. Svetli del testa razporedite po skutnem nadevu. Kolač 45 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Po peki naj se ohladi, nato pa ga potresite s sladkorjem.