Tunina je vedno pri roki!
Za 4 osebe potrebujete:
- 300 g tunine v olju
- pest arašidov
- drobno nastrgano lupinico 1 limone
- pest sesekljanih lističev peteršilja
- 50 g drobtin
- 1 jajce
- sol, sveže mleti črni poper
- 400 g špagetov
- 500 g paradižnikove omake (gotov izdelek)
Priprava:
1 Odcedite tunino, nekaj olja pa prihranite za pozneje. Pretlačite jo z vilicami, dodajte sesekljane pinjole, lupinico limone, sesekljan peteršilj, drobtine in jajce. Začinite s soljo in poprom, mešanico pregnetite in oblikujte kroglice.
2 Špagete skuhajte al dente v večji količini vrele slane vode. V ponev vlijte olje iz pločevinke tunine in na njem zlato popecite kroglice. Nato jih odcedite na kuhinjskem papirju.
3 Segrejte paradižnikovo omako, jo primešajte odcejenim špagetom in povrh razporedite tunine kroglice. Jed lahko potresete še s parmezanom in jo okrasite s svežimi zelišči.
Novo na Metroplay: "Vse več mladih zboli za rakom" | Klara Čampa