Ja, burgerji so tudi za vegetarijance ...
Za 4 osebe potrebujete:
- 1 jajčevec
- 1 bučko
- 1 rdečo papriko
- 100 g ostrigarjev
- olivno olje
- sol, sveže mleti poper
- 100 g feta sira
- 2 žlici začimb za žar
- 8 majhnih bombet
- 200 g humusa
- pest vodne kreše
Priprava:
1 Jajčevec in bučko zrežite na kolesca, papriko in gobe na kocke in nato vse skupaj nakapajte z oljem. Začinite s soljo, poprom in začimbami za žar.
2 Sir zrežite na rezine. Segrejte naoljeno rebrasto ponev in na njej popecite zelenjavo in sir.
3 Prepolovite bombete in jih popecite. Spodnji del premažite s humusom in ga obložite z zelenjavo in sirom. Potresite s svežo vodno krešo in pokrijte z drugo polovico. Spnite z zobotrebci.