Velikonočni nadevi so lahko tudi samostojna jed

23. 3. 2017 | Vir: liza.aktivni.si

Iščete zamisli za slasten velikonočni obrok, s katerim boste razveselili sorodnike in prijatelje? Morda vam bo všeč velikonočni nadev, ki je lahko povsem samostojna jed.

Za pripravo klasičnega velikonočnega nadeva potrebujete naslednje sestavine:

  • 1 francosko štruco,
  • 5 jajc,
  • 150 ml mleka
  • 400 g prekajene svinjine
  • 1 šopek peteršilja
  • nekaj vejic luštreka
  • sol, sveže mleti poper, muškatni orešček
  • maslo za modelčke

Priprava:

1 Kruh zrežite na majhne kocke in jih stresite v skledo. Rumenjake ločite od beljakov. Rumenjake stepite z mlekom in jih prelijte po kruhu.

2 V tem času zrežite prekajeno meso na srednje debele rezine. Peteršilj in luštrek oplaknite, otresite do suhega, potrgajte lističe in jih sesekljajte. Meso skupaj z zelišči dodajte kruhu in vse skupaj dobro premešajte. Nadev začinite s soljo, poprom in muškatom. Iz beljakov stepite trd sneg in ga vmešajte v pripravljeno mešanico.

3 Namastite model za narastke in vanj porazdelite nadev. 35 minut ga pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.

Če bi pred nadevom goste želeli razveseliti z juho, tukaj najdete recept Velikonocno pojedino popestrite s slastno juho

Oba recepta sta iz revije Velikonočna kuhinja, ki vas že čaka na prodajnih policah po celi Sloveniji!
Velikonočna kuhinja
Nova Velikonočna kuhinja 2017

Znano je, kdo so letošnji dobitniki Nobelove nagrade za kemijo