Jed, ki še posebej tekne za velikonočne praznike!
Za 4–6 oseb potrebujete:
- 2 korenčka
- 150 g brokolija
- sol
- 2 jajci
- 1 piščanca (1,2 kg)
- 150 g mletega mesa
- 250 g kuhanega prekajenega mesa (svinjina, pleče)
- 1 čebulo
- šop pehtrana
- 2 žlici masla
Priprava:
1 Očistite korenčka in brokoli. Korenje zrežite na koščke, brokoli pa razdelite na brstiče. Korenje 1 do 2 minuti kuhajte v vreli vodi, nato dodajte brokoli in vse skupaj kuhajte še 1 do 2 minuti. Zelenjavo odcedite. Jajci skuhajte v trdo, ju ohladite in nato olupite.
2 Oplaknite piščanca, ga osušite in odstranite kosti. Meso plosko razgrnite s kožo navzdol. Nato ga solite, po njem razporedite tretjino slanega mletega mesa, prepolovljeni jajci, korenje in brokoli. Prekrijte s preostalim mletim mesom.
3 Nato piščančje meso previdno zvijte in ga povežite s sukancem. Olupljeno čebulo sesekljajte in jo skupaj z lističi pehtrana razporedite po pekaču. Nanjo položite piščančji zvitek.
4 Zvitek premažite s stopljenim maslom in ga začinite s soljo. Dajte ga v pekač, ga pokrijte in 45 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Odstranite pokrov in meso pri 200 stopinjah pecite, dokler se lepo ne zapeče. Odstranite sukanec in zvitek zrežite na rezine. Postrezite jih s kuhano zelenjavo in krompirjem.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: Pižama in strokovnjakinja za prehrano Lana Trampuš razbijata mite o proteinih | Več vem, bolje jem