RECEPT: Bruschetta za mišice

*Fotografija je simbolična (foto: Mariana Medvedeva | Unsplash) Mariana Medvedeva | Unsplash
18. 8. 2020

Tradicionalna italijanska predjed je lahko odličen prigrizek, ki poskrbi za energijo na treningu. Seveda jo lahko postrežete tudi kar tako. Tu je ena različica …

Tako pripravite bruschetto s sardinami

Namig: 

Na bruschette lahko naložite tako rekoč karkoli, zato si lahko zelo preprosto pripravite številne različice. Imate radi olive in beli sir? Nadrobite malce sira po vrhu. Imate radi jajčevce? Vključite jih v omako.

Profimedia

Sestavine za 2 porciji:

Za omako vinaigrette:

  • 80 ml ekstra deviškega oljčnega olja
  • 1 šalotka (drobno nasekljajte)
  • 1 strok česna (drobno nasekljajte)
  • 200 g češnjevega paradižnika
  • ½ žlice paradižnikove mezge
  • 40 ml chardonnaya
  • 8 g sveža bazilike
  • 5 g timijana
  • 5 g pehtrana
  • 5 g kopra
  • 3 g morske soli (oz. po okusu)
  • 4 zrna belega popra
  • 2 g semena koromača

Za bruschette:

  • 4 rezine kruha
  • malo balzamičnega kisa
  • 180 g čičerke
  • 6 češnjevih paradižnikov (narežite na tanke rezine)
  • 190 g sardin

Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija.

Profimedia
Nato najpej pripravite omako vinaigrette:

Segrejte polovico oljčnega olja in popražite šalotko (približno 2 minuti) in česen. Dodajte češnjev paradižnik in mezgo ter pražite še 2 minuti.

Nato primešajte še preostale sestavine in kuhajte 20 minut. Odstavite in pustite, da se ohlajeno omako potisnite skozi cedilo.

Bruschette

Rezine kruha položite na pekač, pokapajte z balzamičnim kisom, malo olja in pecite na 180 stopinjah Celzija do 8 minut. Bruschette morajo biti zunaj hrustljave, znotraj še mehke.

V ponvi na hitro popražite čičerko (približno 3 minute), iz pečice nato vzemite kruh, premažite z vinaigrette omako, po vrhu razporedite narezane paradižnike, čičerko in sardine.

  • Bruschetta vsebuje zdrave maščobe oljčnega olja, čičerka doda še 32 gramov beljakovin, sardine vsebujejo veliko vitamina D in omega-3 maščobnih kislin – dobro bo podmazala vaše treninge.

Pa dober tek!

Za sladico pa obvezno preizkusite:

Preizkusite pa tudi: Poletno kosilo: Pečeni jajčevci z mletim mesom

 

 

 

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri