Saltimbocca v prevodu pomeni skočiti v usta. In želeli boste tako, saj so telečji zrezki, obloženi s pršutom in žajbljem, zares slastni.
Za 4 osebe potrebujete:
- 8 manjših tankih telečjih zrezkov (po 60 g)
- 1 žlico masla
- 1 žlico olivnega olja
- 8 svežih žajbljevih listov
- 8 tankih rezin pršuta
- sol, poper
- 100 ml suhega belega vina
Priprava:
Zrezke na hitro oplaknite, osušite in na rahlo potolcite. V ponvi segrejte maslo in olivno olje. V vroči maščobi pecite žajbljeve liste približno 1 minuto. Poberite jih iz ponve in jih odcedite na papirnati brisači.
Na vsak zrezek položite po 1 rezino pršuta in list žajblja ter spnite z zobotrebcem. Zrezke na maščobi v ponvi pecite približno 2 minuti z vsake strani. Začinite jih s soljo in poprom. Pečene zrezke shranite v topli pečici.
Sok od peke mesa zalijte z belim vinom in med mešanjem prevrite. Omako po okusu začinite ter postrezite k zrezkom. Poleg se prileže sveža čabata.
Čas priprave: približno 20 minut.
Na osebo: približno 220 kcal, beljakovine: 28 g, maščobe: 10 g, ogljikovi hidrati: 0 g.
Novo na Metroplay: Zakaj duhovni učitelji pogosto padejo na preizkušnjah MOČI, DENARJA in SPOLNOSTI | Romana Strašek