Ta živila si privoščite za zajtrk – pomagajo pri izgubljanju maščobe okoli pasu

10. 3. 2023

Starejši ste, težje porabljate zaloge energije. Izpuščanje obrokov se morda zato zdi bližnjica do izgube teže, a v resnici se lahko zgodi ravno nasprotno – navada postane ovira. 

Slika 1/3

Glede na raziskavo, objavljeno v publikaciji Food Science and Nutrition, je zajtrk najpogosteje izpuščen obrok. Toda zajtrk je za mnoge še kako pomemben – podpre splošno zdravje in dobro počutje, hkrati pa oskrbi z energijo, ki jo potrebujete za vstop v nov dan. 

Strokovnjaki prav tako opozarjajo, da s starostjo postanemo bolj dovzetni za razvoj najbolj škodljive vrste maščobe – visceralne maščobe. Nabira se okoli organov in je znan dejavnik tveganja za bolezni, kot so sladkorna bolezen, bolezni srca in možganska kap. Na žalost je tudi starost sama po sebi glavni dejavnik tveganja, zaradi katerega ste lahko bolj dovzetni za razvoj teh stanj. 

Strokovnjaki zato svetujejo majhne spremembe v življenjskem slogu, vsekakor pa namesto izpuščanja obrokov predlagajo zdrave izbire. 

V nadaljevanju preverite nekaj zdravih zajtrkov in živil, ki jih predlagajo dietetiki. To so živila, ki pomagajo nadzorovati apetit in posredno lahko pomagajo pri izgubi maščob.

Profimedia