Kako iz buče pripraviti slastne njoke, ob katerih se vam bodo cedile sline?
Sestavine:
- 600 g pečene buče
- 300 g večnamenske moke
- 1 srednje veliko jajce
- ¼ čajne žličke žajblja
- ¼ čajne žličke muškatnega oreščka
- Sol in poper po okusu
Priprava:
1. Pečeno bučo v skledi pretlačite z vilico, da dobite nekakšen "bučin pire". Nato ji vmešajte moko ter začimbe in vse skupaj dobro premešajte.
2. V ločeni skledi razžvrkljajte jajce. V sredino bučne mešanice naredite jamico, v katero vlijete jajce in ponovno vse skupaj premešajte, da dobite gladko, enakomerno zmes.
3. Testo pregnetite z rokami in oblikujte dolg svaljek (ali več njih). Iz slednjega narežite manjše njoke.
Njoke lahko zamrznete (tako potem postanejo še boljši), lahko pa jih skuhate takoj! Stresite jih v vrelo vodo. Ko priplavajo na površje jih odstranite in dobro odcedite, nato pa jih postrezite s svojo najljubšo omako.
Dodaten namig: Ker so bučni njoki nežnega okusa je pomembno, da jih ne "povozite" s premočno omako. Najbolje se obnesejo v kombinaciji z blagimi omakami.
- Preberite si še: Kako pripraviti domače "jaffa" piškote? (recept)