Naj se tudi v kuhinji pozna, da smo zakorakali v jesen. Danes za sladico pripravite zmrzlino z okusom buče, ki bo všeč tudi tistim, ki obožujejo čokolado.
Postregli smo že s kar nekaj recepti z bučo, na primer:
Danes bomo na spisek dodali še sladico, saj jesen brez buč ne bi bila prava jesen. Tu je recept za sladokusce.
Za bučno zmrzlino potrebujete:
- 1 skodelico mandljevega masla
- ¼ skodelice kokosovega olja (ne povsem tekočega)
- ½ skodelice bučnega pireja (iz konzerve, še bolje domačega)
- ½ skodelice javorjevega sirupa
- ¼ skodelice temne čokolade (stopljene)
- Po želji: ščep bučne začimbe
V skledi zmešajte kokosovo olje in javorjev sirup, dokler ne dobite povsem tekoče zmesi (kokos naj se povsem stopi in zmeša s sirupom).
Mešanici dodajte mandljevo maslo, bučni pire in ščep bučne začimbe. Vse skupaj dobro premešajte. Dobili boste gosto zmes.
Manjši pekač prekrijte s peki papirjem in po njem enakomerno razporedite maso. Pladenj postavite v zmrzovalnik za 3 ure.
Namig: Zmrzlino lahko poljubno posujete z oreščki, rozinami, jagodičjem ...
Preden sladico postavite na mizo, jo prelijte s stopljeno temno čokolado (to lahko storite, že preden gre pladenj v zmrzovalnik). Za prste obliznit!
- Preverite tudi: Razščistimo: Razlika med prebavo in metabolizmom