Jesenska sladica: Zmrzlina z okusom buče

13. 10. 2018
Jesenska sladica: Zmrzlina z okusom buče (foto: profimedia)
profimedia

Naj se tudi v kuhinji pozna, da smo zakorakali v jesen. Danes za sladico pripravite zmrzlino z okusom buče, ki bo všeč tudi tistim, ki obožujejo čokolado.

Postregli smo že s kar nekaj recepti z bučo, na primer:

Bučna juha s kokosom

Buča v pečici

Humus iz buče

Danes bomo na spisek dodali še sladico, saj jesen brez buč ne bi bila prava jesen. Tu je recept za sladokusce.

Za bučno zmrzlino potrebujete:
  • 1 skodelico mandljevega masla

  • ¼ skodelice kokosovega olja (ne povsem tekočega)

  • ½ skodelice bučnega pireja (iz konzerve, še bolje domačega)

  • ½ skodelice javorjevega sirupa

  • ¼ skodelice temne čokolade (stopljene)

  • Po želji: ščep bučne začimbe

V skledi zmešajte kokosovo olje in javorjev sirup, dokler ne dobite povsem tekoče zmesi (kokos naj se povsem stopi in zmeša s sirupom).

Jeff Bezos in Lauren Sanchez po večdnevnem razkošnem slavju poročena

Mešanici dodajte mandljevo maslo, bučni pire in ščep bučne začimbe. Vse skupaj dobro premešajte. Dobili boste gosto zmes.

Manjši pekač prekrijte s peki papirjem in po njem enakomerno razporedite maso. Pladenj postavite v zmrzovalnik za 3 ure.

Namig: Zmrzlino lahko poljubno posujete z oreščki, rozinami, jagodičjem ...

Preden sladico postavite na mizo, jo prelijte s stopljeno temno čokolado (to lahko storite, že preden gre pladenj v zmrzovalnik). Za prste obliznit!