Obožujete hrustljav krompir? Preverite enostaven trik, s katerim pripravite slasten, zapečen, hrustljav krompir.
Krompir je eno najbolj uporabljenih živil v domači kuhinji. Je izjemno vsestranski: iz njega naredimo številne priloge, uporablja se ga v enolončnicah, solatah, prigrizkih, celo sladicah.
Tokrat vam zaupamo, kako pripraviti najbolj hrustljav pečen krompir.
Najprej krompir dobro operite in ga celega v olupku približno 25 minut kuhsjte v slani vreli vodi. Ko krompir lahko prebodete z vilicami, je kuhan. Nato ga dobro odcedite in ga razporedite po večjem pekaču, obloženem s papirjem za peko. Vsak gomolj krompirja s tlačilko ali kozarcem potlačite tako, da dobite približno centimeter debele "polpete". Tanjše, kot so, bolj hrustljav bo krompir. Pokapajte jih z oljčnim oljem, doodajte sol in za 15 minut pecite pri temperaturi 220°C.
Krompirju lahko seveda dodate tudi začimbe po okusu: rožmarin, timijan, mešanico mediteranskih začimb, česen ali čili. Ustvarite svojo mešanico, ki bo poskrbela za nepozaben okus.
- Preberite tudi: 4 odlični recepti s šparglji (ker jih ni nikoli preveč)
Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem