Meghan Markle razkriva recept za limonino torto brez mleka in glutena, ki ga najraje pripravi svojim otrokom.
Oboževalci so nad njenim receptom navdušeni. Prepričani so, da je pecivo odlična kombinacija osvežilne limone in nežnega oljčnega olja, ki se uporablja namesto masla ali druge maščobe.
Preverite, kako lahko tudi sami pripravite to kulinarično specialiteto.
Sestavine:
- 1 skodelica oljčnega olja
- 3 večja jajca
- 1 skodelica sladkorja (+ dodatni 2 žlici sladkorja za posip)
- 2 čajni žlički vanilijevega ekstrakta
- Pol skodelice limoninega soka
- Naribana lupinica 3 limon
- 1 čajna žlička soli
- Pol čajne žličke pecilnega praška
- Pol čajne žličke sode bikarbone
- 2 skodelici brezglutenske moke
- 1 skodelica riževega napitka (ali drugega rastlinskega napitka po izbiri)
Priprava
1. V večji posodi dobro premešajte oljčno olje, jajca in sladkor. Nato nežno vmešajte še vanilijev ekstrakt, limonino lupinico in limonin sok.
2. V ločeno posodo presejte sol, pecilni prašek, sodo bikarbono in moko. Vse skupaj med seboj pomešajte.
3. Počasi in postopoma združite suhe in mokre sestavine, nato pa počasi primešajte še rižev napitek.
4. Testo vlijte v namaščen pekač, obložen s peki papirjem. Po vrhu posujte sladkor in pecivo pecite približno 50 - 60 minut pri temperaturi 180°C.
5. Ko je torta lepo zapečena in dobi zlato rjavo barvo, jo odstranite iz pečice. Počakajte približno 10 minut, nato pa jo vzemite iz pekača in postrezite.
Novo na Metroplay: Vidnost in varnost v prometu: "Zgoditi se mora 'aha moment', da spremenimo svoje navade"