Okusna zelenjavna enolončnica s sočnimi koščki govedine.
Za 4 osebe potrebujete:
- 1 šop jušne zelenjave
- 1 čebulo
- 3 paradižnike
- 500 g govedine za juho
- 1 lovorov list
- 1 žličko poprovih zrn
- sol, poper
- po 250 g krompirja, korenja, zelene in zelja
- 3 vejice peteršilja
- 2 žlici olja
Priprava:
Jušno zelenjavo in čebulo sesekljajte, paradižnike pa prerežite na pol. Vse denite v lonec, dodajte meso, lovor, poprova zrna in 1 žličko soli ter zalijte z 1,5 litra hladne vode. Juho zavrite in jo pri nizki temperaturi počasi kuhajte približno 2 uri.
Meso vzemite iz juhe in ga zrežite na koščke. Z juhe posnemite maščobo in juho pretlačite.
Pripravite zelenjavo in jo narežite na koščke. Peteršilj oplaknite, osušite in lističe sesekljajte. V loncu segrejte olje in na njem popražite zelenjavo. Zalijte jo z 1,2 litra juhe, solite in poprajte ter kuhajte od 15 do 20 minut.
Na koncu dodajte meso in peteršilj ter juho na hitro pregrejte.
Čas priprave: približno 3 ure
Na osebo: približno 330 kcal, beljakovine: 29 g, maščobe: 17 g, ogljikovi hidrati:15 g
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?