Makrobiotični recept za sadni kruh

1. 12. 2011
Deli
Makrobiotični recept za sadni kruh

Najpomembnejša je količina skrivnih sestavin, ki jih ni in jih ne bo poznal nihče drug kot vi, to pa sta ljubezen in veselje, s katerima jih boste pripravili in postregli svojim gostom.

Sestavine:
  • 10 dag suhih sliv
  • 5 dag suhih brusnic
  • 10 dag rozin
  • 5 dag suhih češenj
  • 5 dag suhih marelic
  • po 10 dag orehov, lešnikov in mandljev
  • lupinica ene limone
  • ½ čajne žličke mletega cimeta
  • ¼ čajne žličke mešanice začimb za medenjake
  • 15 dag pripravljenega testa za kruh
  • 15 dag moke T-850
Tekoče sestavine:
  • do 1 dl vode
  • 2 žlici koruznega olja
  • 2 žlici ruma
  • 2 žlici javorovega sirupa ali 1 žlica agavinega sirupa
Pripravljeno testo za kruh
  • 10 dag pirine moke
  • ¼ čajne žličke morske soli
  • 2 žlici pecilnega praška brez aluminija
    voda

Suho sadje za eno uro namočite, nato ga odcedite in narežite na manjše koščke. Narežite tudi oreške. K suhemu sadju in oreškom dodajte začimbe, limonino lupinico, moko in pripravljeno testo za kruh. Dodajte še tekoče sestavine in vse narahlo premešajte. Pečico segrejte na 180 stopinj in pecite eno uro. Prve pol ure pečice ne smete odpirati. Ko je pečen, se mora sadni kruh povsem ohladiti.

Nasvet: če vam manjka katera od predlaganih sadnih sestavin, povečajte količino tistega, kar imate. Sadni kruh lahko ostane svež dolgo časa, če ga zaprete v aluminijasto posodo ali zavijete v plastično folijo.

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?