Ne marate brstičnega ohrovta? Po TEM receptu si boste premislili!

13. 10. 2022
Deli
Ne marate brstičnega ohrovta? Po TEM receptu si boste premislili! (foto: Profimedia)
Profimedia

Preizkusite enostaven recept za nadevan brstični ohrovt, ki bo navdušil tudi zahtevne brbončice!

Sestavine:
  • 500 g brstičnega ohrovta
  • 1 skodelica skute
  • 1 skodelica naribanega parmezana
  • 1/4 skodelice krušnih drobtin
  • 1 strok česna
  • 1 čajna žlička limonine lupine
  • Pol čajne žličke mlete paprike
  • Oljčno olje
  • Sol in poper po okusu
Postopek:

1. Brstični ohrovt očistite, obrežite in narežite na polovice. Za 2 minuti ga blanširajte v loncu vrele, osoljene vode, da dobi svetlo zeleno barvo. Nato ga sperite pod hladno vodo in odcedite.

2. V skledi dobro primešajte skuto, polovico parmezana, krušne drobtine, limonino lupinico, mleto papriko ter sol in poper. 

3. Z majhno žličko izdolbite notranjost brstičnega ohrovta, nato pa izdolbene polovičke postavite na pekač, obložen z oljčnim oljem. V izdolbine nadevajte skutino maso, po vrhu pa potrosite še preostanek parmezana. Vsako nadevano polovičko na koncu še dodatno pokapajte z oljčnim oljem.

4. Nadevan brstični ohrovt pecite 20 do 25 minut pri temperaturi 200°C. Postrezite kot prilogo, predjed ali prigrizek.

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?