Preizkusite enostaven recept za nadevan brstični ohrovt, ki bo navdušil tudi zahtevne brbončice!
Sestavine:
- 500 g brstičnega ohrovta
- 1 skodelica skute
- 1 skodelica naribanega parmezana
- 1/4 skodelice krušnih drobtin
- 1 strok česna
- 1 čajna žlička limonine lupine
- Pol čajne žličke mlete paprike
- Oljčno olje
- Sol in poper po okusu
Postopek:
1. Brstični ohrovt očistite, obrežite in narežite na polovice. Za 2 minuti ga blanširajte v loncu vrele, osoljene vode, da dobi svetlo zeleno barvo. Nato ga sperite pod hladno vodo in odcedite.
2. V skledi dobro primešajte skuto, polovico parmezana, krušne drobtine, limonino lupinico, mleto papriko ter sol in poper.
3. Z majhno žličko izdolbite notranjost brstičnega ohrovta, nato pa izdolbene polovičke postavite na pekač, obložen z oljčnim oljem. V izdolbine nadevajte skutino maso, po vrhu pa potrosite še preostanek parmezana. Vsako nadevano polovičko na koncu še dodatno pokapajte z oljčnim oljem.
4. Nadevan brstični ohrovt pecite 20 do 25 minut pri temperaturi 200°C. Postrezite kot prilogo, predjed ali prigrizek.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?