Za 1 osebo potrebujete: 180 g manjših krompirjev, sol, poper, 1 pust goveji zrezek (125 g), 1/2 čajne žličke maščobe za peko, 100 g korenja, 100 g pora, 1/2 zavitka oz. kocke temne omake za pečenko (npr. Knorr), 1 žlico kisle smetane, 1 čajno žličko sesekljanega peteršilja, 1 čajno žličko kaper.
PRIPRAVA:
1. Krompir olupite, operite in v vreli slani vodi kuhajte približno 25 minut.
2. Zrezek oplaknite in osušite. V ponvi segrejte maščobo in močno opecite meso na vsaki strani približno 1 minuto. Znižajte temperaturo in pecite še 4 minute na vsaki strani. Začinite s soljo in poprom. Meso zavijte v alu folijo in pustite počivati.
3. Korenček in por najprej očistite in narežite na trakove. V vreli slani vodi približno 3 minute blanširajte zelenjavo. Odcedite.
4. Omako pripravite po navodilu. Nato vmešajte kislo smetano in po okusu še solite in poprajte.
5. Krompir odcedite in pustite, da se malce ohladi. Nato ga potresite s sesekljanim peteršiljem. Zrezek postrezite skupaj s krompirjem, omako in zelenjavo. Vse skupaj potresete s kaprami.
Čas priprave: 35 minut
450 kcal; maščobe: 15 g; B: 38 g; OH: 40 g
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?