Poletne solate, po katerih bo vaš želodec ostal sit še nekaj časa, so odlična izbira za lahko kosilo.
Solata s sirom za žar
Sestavine:
- sezonska bio solata
- 10 mandljev
- 2 jušni žlici bučnih semen
- 1 jušna žlica sončničnih semen
- pol bučke
- 120 g sira za žar kokosovo olje
- himalajska sol
- olivno in bučno olje
- jabolčni kis
Priprava:
Pripravimo, operemo in narežemo solato. Za tem v segreti ponvi s kokosovo maščobo prepražimo mandlje ter bučke. Prav tako prepražimo sir za žar, in sicer na vsaki strani približno 2 do 3 minute. Ko je sir pečen, ga narežemo na kocke ter ga damo v skledo skupaj s pripravljeno solato. Dodamo še bučke, mandlje, bučna in sončnična semena ter solato začinimo s himalajsko soljo, kisom in olivnim ter bučnim oljem.
Solata z breskvami, pršutom in kozjim sirom
Sestavine:
- mešana solata (berivka, rukola, mlada špinača ...)
- pršut
- breskve
- kozji sir
- olivno olje
- čili, sol in poper
- limonin sok
- balzamični kis
Priprava:
Kozji sir narežemo na kocke, ga posujemo s čilijem in kakšno uro mariniramo v olivnem olju. Na oprano solato razporedimo zvite rezine pršuta, kocke breskev in kozji sir. Solimo in popramo.
Prelijemo z olivnim oljem, v katerem se je mariniral sir, po potrebi ga še dodamo. Nato prelijemo še z limoninim sokom in dodamo še malo belega balzamičnega kisa.
Nasvet: Če vam okus kozjega sira ni všeč, ga lahko zamenjate z mocarelo ali navadnim sirom.
Recept sta prispevali Sandra Zadravec za spletno stran Malinca in Anja, avtorica kulinaričnega bloga Trenutek, ki očara, iz revije Liza
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?