Razvajajte svoje brbončice s slastnimi zapečenimi njoki, obogatenimi s špinačo in gobicami.
Sestavine za 4 osebe:
- 500 g njokov
- 200 g špinače
- 250 g šampinjonov
- 150 ml zelenjavne jušne osnove
- 200 ml smetane za kuhanje
- 100 g naribanega sira po izbiri
- 2 stroka česna
- 1 žlica masla
- 3 žlice oljčnega olja
- Posušen timijan
- Posušena bazilika
- Sol in poper
Priprava:
1. V osoljeni vodi skuhajte njoke po navodilih na embalaži.
2. Gobice očistite in narežite. Špinačo očistite in operite. Česen olupite in drobno nasekljajte.
3. Na kuhalnik pristavite večjo ponev in v njej segrejte olje. Dodajte špinačo in pražite tako dolgo, da oveni. Začinite jo s soljo, nato pa jo odstranite iz ponve.
4. Na enaki ponvi segrejte maslo, na katerem dodajte česen in gobice. Vse skupaj pražite 2 minuti.
5. Gobicam primešajte špinačo in njoke, nato pa prilijte še jušno osnovo in smetano. Začinite po okusu.Vse skupaj dobro pomešajte in počakajte, da omaka zavre.
6. Njoke stresite v globok pekač (lahko uporabite tudi ponev, če je ognjevarna). Po vrhu potrosite nariban sir in vse skupaj pecite 10 - 15 minut pri temperaturi 180°C. Jed postrezite še toplo.
- Preberite tudi: Če želite shujšati, večerjo jejte ob tej uri! (Znanost razkriva idealen čas vaše večerje)
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?