RECEPT: pečeni njoki s špinačo in gobicami

19. 8. 2022
RECEPT: pečeni njoki s špinačo in gobicami (foto: Profimedia)
Profimedia

Razvajajte svoje brbončice s slastnimi zapečenimi njoki, obogatenimi s špinačo in gobicami.

Sestavine za 4 osebe:
  • 500 g njokov
  • 200 g špinače
  • 250 g šampinjonov
  • 150 ml zelenjavne jušne osnove
  • 200 ml smetane za kuhanje
  • 100 g naribanega sira po izbiri
  • 2 stroka česna
  • 1 žlica masla
  • 3 žlice oljčnega olja
  • Posušen timijan
  • Posušena bazilika
  • Sol in poper
Priprava:

1. V osoljeni vodi skuhajte njoke po navodilih na embalaži.

2. Gobice očistite in narežite. Špinačo očistite in operite. Česen olupite in drobno nasekljajte.

3. Na kuhalnik pristavite večjo ponev in v njej segrejte olje. Dodajte špinačo in pražite tako dolgo, da oveni. Začinite jo s soljo, nato pa jo odstranite iz ponve.

4. Na enaki ponvi segrejte maslo, na katerem dodajte česen in gobice. Vse skupaj pražite 2 minuti.

5. Gobicam primešajte špinačo in njoke, nato pa prilijte še jušno osnovo in smetano. Začinite po okusu.Vse skupaj dobro pomešajte in počakajte, da omaka zavre.

Kitajska restavracija gostom ponuja božanje levjih mladičev, javnost ogorčena

6. Njoke stresite v globok pekač (lahko uporabite tudi ponev, če je ognjevarna). Po vrhu potrosite nariban sir in vse skupaj pecite 10 - 15 minut pri temperaturi 180°C. Jed postrezite še toplo.