Pripravite zdrave in slastne zelenjavne polpete, ki bodo navdušili tudi zahtevnejše gurmane.
Sestavine za 4 osebe:
- Pol glave svežega zelja
- Polovica brokolija
- 200 g ovsenih kosmičev
- 2 jajci
- 3 stroki česna
- 250 g skute
- 4 žlice krušnih drobtin
- Oljčno olje
- Nekaj vejic peteršilja
- 1 čajna žlička majarona
- Pol čajne žličke česna v prahu
- Sol in poper po okusu
Priprava:
1. Najprej očistite in narežite zelje ter brokoli. Nato drobno nasekljajte peteršilj in olupljen česen.
2. Zelje ter brokoli stresite v lonec s hladno vodo in zavrite. Kuhajte še 2 minuti, nato pa zelenjavo dobro odcedite.
3. Polovico ovsenih kosmičev sperite pod hladno vodo in jih odcedite.
4. V večjo skledo stresite zelje, brokoli, jajca, sprane kosmiče, česen, peteršilj in začimbe. S čistimi rokami premešajte, da dobite lepo povezano maso. Postavite jo v hladilnik in jo pustite stati 1 - 2 uri.
5. V ohlajeno zmes primešajte preostanek kosmičev ter žlico krušnih drobtin. Z vlažnimi rokami oblikujte polpete ter jih povaljajte v preostanku krušnih drobtin.
6. v ponvi segrejte olje, na katerem z obeh strani zapecite polpete, da dobijo zlato rjavo barve. Odcedite jih na papirnatih brisačkah in postrezite.
Ob jedi se odlično poda pečen brstični ohrovt. Preverite recept >
Novo na Metroplay: Helena Blagne iskreno o večeru, po katerem ni več mirno spala | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem