Danes za kosilo pripravite slastno porovo juho, polno vitaminov.
Sestavine za 4 osebe:
- 2 krompirja
- 3 pori
- 1 čebula
- 2 celi glavi česna
- 2 žlici masla
- 1 l zelenjavne jušne osnove
- 1 žlica limoninega soka
- 1 žlica oljčnega olja
- Timijan
- Sol
- Poper
Priprava:
1. Glavama česna odrežite vrh, da je viden prerez strokov. Površino reza premažite z oljčnim oljem in po okusu začinite s soljo in poprom. Glavi zavijte v aluminijasto folijo in pecite 30 minut na 200°C. V večjo posodo iz vsakega stroka iztisnite sredico ter ju pretlačite z vilicami.
2. Krompir olupite in narežite na manjše kose. Por razpolovite in tanko narežite. Čebulo olupite in drobno nasekljajte.
3. V večjem loncu segrejte maslo in na srednjem ognju pražite čebulo nekaj minut, da postekleni. Dodajte por, krompir in timijan ter pražite toliko časa, dokler se por ne zmehča in postekleni. Nato dodajte še pretlačene sredice česna in prilijte jušno osnovo.
4. Juho zavrite, nato pa zmanjšajte ogenj in lonec pokrijte. Kuhajte približno 20 minut, da se krompir zmehča.
5. Vsebino juhe zmiksajte v blenderju, na koncu pa primešajte še limonin sok in postrezite.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?