Tiramisu v prevodu pomeni “potegni me kvišku“. Ta znamenita italijanska sladica je poleti še boljša v obliki hladnega, sladkega sladoleda.
Kakšno bi bilo življenje, če se ne bi sladkali? Precej grenko, verjetno. Čeprav sladica vsebuje tudi sladkor, bo veliko boljša od kupljene, ker jo boste pripravili doma in se s tem izognili vsem ojačevalcem okusa in podobnim snovem, ki jih dodajajo za lep izgled in obstojnost živil.
Sladoled si privoščite v zmernih količinah, še vedno redno telovadite in se v splošnem prehranjujte zdravo, pa ne bo razloga za slabo vest. Pred pripravo lahko preizkusite to vadbo: 7 TOP vaj za noge in zadnjico (VIDEO)
Sladoled z okusom tiramisuja
Za 4 osebe potrebujete:
- 4 jajca
- 250 g sladkorja
- 750 ml mleka
- 3 žličke instant kave
- 20 g kakava
- 60 g maslenih piškotov
- 125 ml amaretta
- 50 g temne čokolade
- meliso za okrasitev
Ločite beljake od rumenjakov. Rumenjake penasto stepite s sladkorjem nad vročo vodno kopeljo. Dodajte mleko, segrejte mešanico in ji na koncu primešajte še kakav in kavo. Nato naj se ohladi.
Iz beljakov stepite trd sneg in ga nežno vmešajte v jajčno kremo. Počasi prilijte amaretto, dodajte zdrobljene piškote in vse skupaj premešajte.
Mešanico prelijte v kovinsko skledo in sladoled za nekaj ur postavite v zamrzovalnik, da se strdi. Postrezite ga v steklenih skodelicah in okrasite z nastrgano čokolado in meliso.
- Poskusite še: Domač borovničev sladoled
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?