"Zdrave pohane bučke": kako pripraviti panirane bučke v pečici?

5. 7. 2023
Deli
"Zdrave pohane bučke" - kako pripraviti panirane bučke v pečici? (foto: Profimedia)
Profimedia

Razkrivamo recept za hrustljave panirane bučke v pečici, ki navdušujejo tudi najbolj izbirčne. Preverite, kako pripraviti "zdrave pohane bučke"!

Običajne "pohane bučke" pripravimo z veliko količino maščobe, zaradi česar so slednje tudi kalorijsko bogate in zato ne najboljša izbira sploh v primerih, ko si želimo izgubiti kakšen odvečni kilogram.

V resnici pa so bučke same po sebi odlično živilo, polno vlaknin, vitaminov in mineralov. Pomembno je le, da jih ustrezno pripravimo.

Preverite, kako pripraviti panirane bučke v pečici in obenem poskrbeti, da ostanejo hrustljave!

Sestavine:

  • 3 srednje velike bučke;
  • 50 g moke;
  • 2 jajci;
  • 1 žlica mleka;
  • 100 g krušnih drobtin;
  • 50 g naribanega parmezana;
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja;
  • 0,5 čajne žličke mlete paprike;
  • 0,5 čajne žličke česna v prahu;
  • sol in poper po okusu;
  • oljčno olje.

Priprava:

1. Bučke operite, osušite in jih prerežite napol. Vsako polovico narežite na več "palčk", ki jih nato osušite s papirnato brisačo.

2. Pripravite si tri globoke krožnike. V prvega stresite moko, v drugem razžvrkljajte jajca in jih zmešajte s ščepcem soli, mlekom in česnom v prahu, v tretjem pa zmešajte drobtine, nariban parmezan, peteršilj, mleto papriko, sol in poper.

3. Vsako palčko najprej povaljajte v moki, nato jo potopite v jajca in na koncu še povaljajte v drobtinah.

4. Panirane bučke postavite na pekač, obložen s peki papirjem. Rahlo jih poškropite z oljem, nato pa jih pecite 25 - 30 minut pri pečici, ogreti na 220°C. Na sredini peke palčke obrnite, da se enakomerno zapečejo na obeh straneh.

"Zdrave pohane bučke" postrezite v kombinaciji s svojo najljubšo pomako: naš predlog je jogurtova ali skutina omaka z zelišči, ki bo jedi dodala piko na i in poskrbela za pravo poletno poslastico!

Panirane bučke v pečici so odličen prigrizek, lahko pa jih uporabite tudi v solati ali kot prilogo drugim poletnim jedem.

Bonus video: Prehranska strokovnjakinja pojasnjuje vse, kar morate vedeti o rastlinski prehrani

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?