Razkrivamo recept za hrustljave panirane bučke v pečici, ki navdušujejo tudi najbolj izbirčne. Preverite, kako pripraviti "zdrave pohane bučke"!
Običajne "pohane bučke" pripravimo z veliko količino maščobe, zaradi česar so slednje tudi kalorijsko bogate in zato ne najboljša izbira sploh v primerih, ko si želimo izgubiti kakšen odvečni kilogram.
V resnici pa so bučke same po sebi odlično živilo, polno vlaknin, vitaminov in mineralov. Pomembno je le, da jih ustrezno pripravimo.
Preverite, kako pripraviti panirane bučke v pečici in obenem poskrbeti, da ostanejo hrustljave!
Sestavine:
- 3 srednje velike bučke;
- 50 g moke;
- 2 jajci;
- 1 žlica mleka;
- 100 g krušnih drobtin;
- 50 g naribanega parmezana;
- 2 žlici sesekljanega peteršilja;
- 0,5 čajne žličke mlete paprike;
- 0,5 čajne žličke česna v prahu;
- sol in poper po okusu;
- oljčno olje.
Priprava:
1. Bučke operite, osušite in jih prerežite napol. Vsako polovico narežite na več "palčk", ki jih nato osušite s papirnato brisačo.
2. Pripravite si tri globoke krožnike. V prvega stresite moko, v drugem razžvrkljajte jajca in jih zmešajte s ščepcem soli, mlekom in česnom v prahu, v tretjem pa zmešajte drobtine, nariban parmezan, peteršilj, mleto papriko, sol in poper.
3. Vsako palčko najprej povaljajte v moki, nato jo potopite v jajca in na koncu še povaljajte v drobtinah.
4. Panirane bučke postavite na pekač, obložen s peki papirjem. Rahlo jih poškropite z oljem, nato pa jih pecite 25 - 30 minut pri pečici, ogreti na 220°C. Na sredini peke palčke obrnite, da se enakomerno zapečejo na obeh straneh.
"Zdrave pohane bučke" postrezite v kombinaciji s svojo najljubšo pomako: naš predlog je jogurtova ali skutina omaka z zelišči, ki bo jedi dodala piko na i in poskrbela za pravo poletno poslastico!
Panirane bučke v pečici so odličen prigrizek, lahko pa jih uporabite tudi v solati ali kot prilogo drugim poletnim jedem.
Bonus video: Prehranska strokovnjakinja pojasnjuje vse, kar morate vedeti o rastlinski prehrani
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?