Vegetarijanska fritata, ki jo lahko dopolnite po svojem okusu.
Za 4 osebe potrebujete
• 1 čebulo
• 500 g korenja
• 2 žlici olivnega olja
• 80 ml zelenjavne juhe
• 250 g graha (svežega ali zamrznjenega)
• 8 jajc
• 150 g smetane
• sol, poper
• nariban muškatni orešček
Priprava
Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180). Čebulo olupite in sesekljajte. Korenje olupite in zrežite na drobne kocke. V ponvi segrejte olje in na njem popražite čebulo. Dodajte korenje in ga popražite. Prilijte juho in jo zavrite. Dodajte grah in ga kuhajte od 5 do 8 minut (zamrznjenega le približno 2 minuti). Jajca razžvrkljajte skupaj s smetano. Preliv začinite s soljo, poprom in muškatom. Prelijte ga po zelenjavi v ponvi in počakajte, da nekoliko zakrkne.
Ponev postavite v pečico in fritato pecite še 20 minut.
Čas priprave: približno 40 minut.
Na osebo: približno 400 kcal, beljakovine: 20 g, maščobe: 28 g, ogljikovi hidrati: 17 g.
Novo na Metroplay: Zakaj duhovni učitelji pogosto padejo na preizkušnjah MOČI, DENARJA in SPOLNOSTI | Romana Strašek