Sestavine za 4 osebe
- 400 g fileja puranjih prsi
- 3 žlice oljčnega olja
- sol, poper
- 2 manjši čebuli
- 1 žlica masla
- 250 g češnjevih paradižnikov
- 100 g ovčjega ali kozjega svežega sira
- 1 ledenka
Za marinado:
- 4 žlice oljčnega olja
- 2 žlici belega vinskega kisa
- 2 žlički hladne vode
- pisani poper
- sol
Priprava
Za marinado stepite olje, kis in vodo. Emulziji primešajte še sol in poper.
Meso oplaknite, obrišite in zrežite na manjše zrezke. Pokrijte jih s prozorno folijo in malce potolcite. Segrejte olje, meso začinite s soljo in poprom in ga na obeh straneh pecite približno 10 minut. Po koncu peke ga vzemite iz ponve, nakapajte s sokom, ki je nastal med peko, zavijte v aluminijasto folijo in pustite počivati.
V drugi ponvi stopite maslo. Čebulo olupite in jo zrežite na obročke ter jih popražite na maslu. Na koncu dodajte nekaj kapljic vode in obročke malce podušite.
Paradižnike operite in jih prepolovite. Sir nadrobite. Solato oplaknite, osušite v solatni centrifugi, natrgajte na koščke in porazdelite po skodelicah. Obložite jo s paradižniki, nakapajte z marinado in obložite z mesom, čebulnimi obročki in zdrobljenim svežim sirom. Postrezite s polnozrnatim kruhom.
Čas priprave: približno 35 minut
Na osebo približno 360 kcal, beljakovine: 27 g, maščobe: 23 g, ogljikovi hidrati: 9 g